
Docenten
Met een achtergrond als jeugd- en familierechtadvocaat en ruime ervaring in klacht- en tuchtrecht voor de advocatuur, brengt deze docent diepgaande juridische expertise in het jeugddomein. Sinds 2017 adviseert en traint zij professionals op het gebied van jeugdhulp, jeugdbescherming, rechtsbescherming, privacy en klacht- en tuchtrecht. Als samenwerkingspartner bij VanMontfoort en ervaren onderzoeker combineert zij praktijkkennis met een scherp juridisch inzicht. Haar passie ligt in het verbeteren van de jeugdzorg door kennisoverdracht en onderzoek.
Raadsheer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, docent en voormalig advocaat
juridisch adviseur jeugd(straf)recht en kinderrechten bij Defence for Children, MfN mediator, trainer, publicist.
senior rechter Midden Nederland, voorzitter expertgroep jeugdrechters
sr. jur. medewerker Rechtbank Noord Holland, Voorzitter landelijke expertgroep afstamming & adoptie, docent SSR
advocaat, strafrecht-mediator, kinderrechter-plv. in de rechtbank Rotterdam inzake jeugdstrafzaken en docent.
Sinds 2013 werkzaam voor de NOvA als senior toezichthouder bij de unit Financieel Toezicht Advocatuur (unit FTA).
Met de unit FTA ondersteunen zij de dekens van de lokale orden bij het meer complexe toezicht op advocaten. Hieronder valt ook het toezicht op de naleving van de Wwft.
Docent en verschillende publicaties. Mede auteur Handboek WWFT (Serie Onderneming en Recht, deel 111, Wolters Kluwer).
oud-advocaat, docent en Raadsheer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Mr. Morra heeft een commune strafpraktijk, maar richt zich daarnaast op grote fraude- en milieustrafzaken. Mr. Morra is docent aan de Beroepsopleiding voor advocaat-stagiaires en schrijft daarnaast jaarlijks voor Tekst en Commentaar (Strafrecht en Strafvordering). Hij is lid van de NVJSA (Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten) en tevens oud bestuurslid/lid van verdienste van deze vereniging.
Alrik de Haas is advocaat bij OMVR, Raadsheer-plv bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, Hoofddocent Beroepsopleiding van de NOVA (Strafrecht), Voorzitter Stichting Mens en Strafrecht, (gast)docentschappen bij o.a.: Bijzonder Strafrecht Academie, SSR, Centrum voor Democratie en Rechtspleging (CDR), Lid RvT Gevangenenzorg Nederland, Lid Tuchtcommissie Noord-Oost KNVB, Lid NVSA, Lid TBS-advocaten, Lid NJV.
docent, oud advocaat-mediator, voormalig juridisch medewerker Rechtbank Midden Nederland
Anouk Wakker was juridisch medewerker werkzaam bij de Rechtbank Midden-Nederland afdeling personen- en familierecht. Daarvoor werkte zij ruim 10 jaar als gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator bij Banning advocaten en Christoph & Wakker Familierecht. Zij doceert voor verschillende opleidingsinstituten en is werkzaam voor het vakblad Rechtspraak Familierecht.
Naast haar advocatenpraktijk is zij ondermeer werkzaam als docent in het jeugdrecht bij diverse instellingen, nam en neemt zij deel aan diverse projectgroepen en besturen binnen haar vakgebied, was zij co-voorzitter van de Klachtencommissie van Pameijer, is zij lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse JeugdrechtAdvocaten) en was zij mede-oprichter en bestuurslid van de VJAR, de Vereniging JeugdrechtAdvocaten Rotterdam.
Marjolein is kinderrechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Amsterdam, Team Familie- en Jeugd.
Zij was betrokken bij de organisatie van de congressen aangaande “Zorg om de jeugdzorg” in 2008 en 2009, “Wat ik ervan vind, de stem van het kind” in mei 2013 en is co-redacteur van de boeken “Zorg om de jeugdzorg” (2010) en “De bijzondere curator, stem voor het kind in het recht”
Marjolein maakt deel uit van diverse Raden van Advies op het gebied van jeugdrecht en is lid van de Raad van Toezicht van de koepelorganisatie PCBO.
Annemarie Meijers werkte jarenlang als jurist bij Jeugdbescherming Gelderland, inmiddels heeft zij een eigen adviespraktijk waarbij zij voor verschillende GI’s in den lande werkt en adviseert.
Als fiscalist is Frits ruim 20 jaar werkzaam in de brede adviespraktijk. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen advies- en doceerpraktijk. Na de studie Nederlands Recht te Nijmegen heeft hij Fiscaal Recht te Leiden gestudeerd.
Naast de adviespraktijk is Frits sinds 2000 tevens als docent verbonden aan (post doctorale) onderwijsinstituten, waaronder het Post Academisch Onderwijs Belastingwetenschappen (onderdelen Eigen woning, Echtscheiding, Alimentatie structuren, en Toekomstvoorzieningen), de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Antwerpen (beide Master Financiële Planning). Ook doceert hij bij de beroepsorganisaties vFAS (gespecialiseerde echtscheidingsadvocatuur), RB, Notariaat (KNB), en op verzoek op congressen en symposia. Tevens is Frits sinds 2015 verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg onder meer als gastdocent echtscheiding in de Masteropleiding Fiscaal Recht.
Daarnaast publiceert Frits in zowel wetenschappelijke literatuur als de vak- en praktijkliteratuur, zoals het WFR, Fiscaal Tijdschrift Vermogen, Tijdschrift voor Familierecht, Vakblad Estate Planning, Tijdschrift voor Bedrijfsopvolging, PensioenMagazine, Pensioen Advies, Vakblad Financiële Planning, Echtscheidingsbulletin en Tijdschrift Relatierecht en Praktijk.
mr. dr. Patrick van der Meij, advocaat bij Cleerdin & Hamer, (gast)docent aan Uni Leiden, Gerard Hamer Instituut, Eggens Instituut, auteur, redacteur Strafblad
Prof. dr. mr. Theo de Roos, oud-strafrechtadvocaat, emeritus-hoogleraar Strafrecht, oud raadsheer-plv (Hof Den Bosch) en lid Curriculumcommissie Beroepsopleiding Advocaten en hoofddocent strafrecht in die opleiding
Advocaat bij Crombag Oehlen, docent en lid van NvSA, VNKA, LAMNGSZ en vPAN
Advocaat-mediator (FM/CD) bij Banning advocaten, plv. raadgeer, Redactielid EB en FJR, auteur en binden adviseur bij de Familiekamer van het NAI
Zantboer Partners
- Fiscalist
- Collaborative professional
- Mediator
- Docent
advocaat-mediator (fm), plv. kinderrechter, systemisch werker, coach en Intervisiebegeleider cfm de eisen van de Orde en van de vFAS.