mr. Alrik de Haas, advocaat, (hoofd)docent Strafrecht beroepsopleiding, lid wetgevingscommissie mediation, publicist

Alrik de Haas is sinds 2006 advocaat en specialist op het gebied van (commuun en economisch) strafrecht. Alrik voert zijn landelijke praktijk bij OMVR Advocaten & Notariaat in Harderwijk. De strafzaken waarin hij meestal verdachten bijstaat brengen hem geregeld in het buitenland.  

Alrik is naast advocaat sinds 2013 hoofddocent Strafrecht in de Beroepsopleiding Advocaten en heeft een pioniersrol vervuld in de ontwikkeling van het curriculum van de Beroepsopleiding Advocaten (leerlijn strafrecht) en de toepassing van nieuwe e-learning. Alrik is tevens toezichthouder bij Gevangenenzorg Nederland. Bij het opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie (SSR) draagt Alrik bij aan de zogenoemde ‘proeve van bekwaamheid’ die nieuwe officieren van justitie moeten afleggen om in het bezit te komen van het zittingsvaardigheidsbewijs.

Op het gebied van de wereldwijde beweging van het zgn. herstelrecht (restorative justice) heeft Alrik een voortrekkersrol vervuld, met name vanuit Nederland en Suriname. Alrik is lid van de wetgevingsadviescommissie mediation van de NOvA. Alrik treedt naast dit alles geregeld op voor andere onderwijsinstellingen, zoals de Anton de Kom University of Suriname, de University of Curaçao, de Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland (SJSSN), de Bijzonder Strafrecht Academie, Nemesis en de Academie voor de Rechtspraktijk. Hij is tevens (mede)oprichter en voorzitter van de Stichting Mens en Strafrecht en annoteert, blogt en publiceert regelmatig in diverse vakbladen.

 

Opleiding-docent

Datum Naam Details Locatie Prijs Status
20 juni 2019

Actualiteiten Strafrechtt theuth eu

Hotel Haarhuis - Arnhem
210.00 ex btw
Deze cursus heeft reeds plaatsgevonden
Hotel Haarhuis - Arnhem 210.00 ex btw Deze cursus heeft reeds plaatsgevonden